Hva er den utvidede kunnskapen om dekktrykkovervåkingssystem

Et halvt omringet utropstegn vises på bilens dashbord for dekktrykkovervåking.

Den nåværende dekktrykkovervåkingen er hovedsakelig delt inn i to kategorier, den ene er indirekte dekktrykkovervåking, den andre er direkte dekktrykkovervåking, og direkte dekktrykkovervåking er delt inn i innebygd type og ekstern type.

Prinsippet for indirekte dekktrykkovervåking er veldig enkelt.Kjøretøyets ABS-system vil overvåke dekkhastigheten i sanntid.Når dekktrykket er for høyt eller for lavt, vil dekkhastigheten endres.Etter at ABS-systemet oppdager denne endringen, vil det be sjåføren om å sjekke dekktrykket gjennom kjørecomputeren eller varsellampen på instrumentpanelet.

Indirekte dekktrykkovervåking kan ikke måle trykket til hvert dekk, kun når dekktrykket er unormalt vil dekktrykkovervåkingen sende ut en alarm.Dessuten kan indirekte dekktrykkovervåking ikke avgjøre feil dekk i det hele tatt, og systemkalibrering er ekstremt komplisert, og i noen tilfeller vil systemet ikke fungere som det skal.

Rollen til dekktrykkovervåking

1. Forebygging av ulykker

Dekktrykkovervåkingssystemet er et slags aktivt sikkerhetsutstyr.Det kan i tide alarmere når dekkene viser tegn på fare, og be sjåføren om å ta tilsvarende tiltak, og dermed unngå alvorlige ulykker.

2. Forleng dekkenes levetid

Lastebildekktrykkovervåking Med dekktrykkovervåkingssystemet kan vi holde dekkene innenfor spesifisert trykk- og temperaturområde når som helst, og dermed redusere dekkskader og forlenge levetiden til dekkene.Noen materialer viser at når dekktrykket er utilstrekkelig, når dekktrykket synker med 10 % fra normalverdien, vil dekkets levetid reduseres med 15 %.

3. Gjør kjøringen mer økonomisk

Når lufttrykket inne i dekket er for lavt, vil kontaktflaten mellom dekket og underlaget øke, og dermed øke friksjonsmotstanden.Når lufttrykket i dekkene er 30 % lavere enn standard lufttrykk, vil drivstofforbruket øke med 10 %.


Innleggstid: mai-06-2023